Magamról

Saját fotó

Sziasztok! Annao vagyok, 27 éves, GIST-es beteg. A GIST egy ritka rosszindulatú daganat fajta, mely főleg a tápcsatornában alakul ki. Nálam a gyomor lett a célpont. Akkor jutottam arra az elhatározásra, hogy naplóba foglalom, mindazt ami történik velem, amikor lemondtam a hagyományos orvosi kezelésről, egyrészt mert hatástalannak bizonyult, másrészt lassan 80 évesnek éreztem a testem a sok mellékhatás miatt. Ráadásul az orvosok nem ígértek végleges gyógyulást, csak tüneti kezelést ezzel a módszerrel.
Úgy döntöttem, belevágok a Gerson terápiába. Egy ideig elhivatottan végeztem, majd váltottam a makrobiotikára, mostanában pedig a magam által kitapasztalt ösvényen járok. A CT eredmények azt igazolják, van értelme csinálni! Kialakítottam egy élhető életmódprogramot, tornavideókkal, étkezési tanácsokkal, receptekkel, meditációs hanganyagokkal, melyeket főleg az októberi és novemberi blogarchívumban találtok. Rövidesen pedig átláthatóbban egy tervezett honlapon. Ha beteg vagy, vagy csak érdekel a betegségem története, lapozz vissza a blog elejére. Zöld forma az új mottó: fitt test, lelki harmónia és hosszú egészség a természet erejével! 
LÉGYSZI CSATLAKOZZATOK HOZZÁM A FACEBOOKON A Zöld Forma NEVŰ KÖZÖSSÉGHEZ, A HONLAP KB. MÁSFÉL HÉT MÚLVA LESZ ÉLES, DE ADDIG OTT IS OSZTOK MEG CIKKEKET

2013. szeptember 23., hétfő

Lelki változások 4

Utánaolvastam, hogy honnan ered a rák kifejezés a betegségre vonatkozóan.
Hippokratész a jóindulatú tumorokat onkosznak nevezte, ami duzzanatot jelent, a rosszindulatú tumorokat karcinosznak, ami a rák görög elnevezése. A különös névválasztás oka valószínűleg a rosszindulatú daganat távoli hasonlósága egy rákhoz, a jól körülhatárolható, kör alakú középrésszel és az innen szerteágazó, vékony nyúlványokkal.
Személy szerint én nem kedvelem azt a kifejezést, hogy valaki "rákos". Ez annyira kiközösítő, megkülönböztető elnevezés. A "daganatos beteg" elnevezés jobban tetszik, de ugye nem minden rosszindulatú elváltozás képez daganatot, ilyenkor szerintem jobb konkrétan a betegség nevét mondani, pl. "leukémiás vagyok".  Szerintem a betegnek is könnyebb így kimondania, és azonosulnia vele.

Ha már megemlítettem a rosszindulatú elváltozásokat, írok egy kicsit erről is. Ugye azokat a daganatokat szokták rosszindulatúnak nevezni, melyek áttéteket képeznek a test más részeibe. Maga a kifejezés viszont nem túl helytálló. Ugyanis a daganatos sejteknek semmilyen indulatuk, szándékuk nincs, így jó vagy rossz sem. Csupán hibásan működnek, szervezetlenek, és a test nem képes helyreigazítani őket. De ha már ennyire játszunk a nyelvi kifejezésekkel..... régebben írtam a rákra hajlamos személyiségről, aki mindenki szerint jó ember, konfliktuskerülő, a haragját magába fojtja. A külvilág számára tehát "jóindulatú". Mi van, ha a "rosszindulatú" daganata ennek a kompenzálása? Az elfojtott rossz indulatnak a megtestesülése. 

Minden daganatos betegnek fontos feladata lenne, hogy megtanulja haragját kifejezni. Ne kelljen testi szinten megjelennie az elfojtott érzelmeknek. Számomra az imagináció ebben nagyon sokat segít. Elképzelem szervezetlen, szabálytalan alakú sejtjeimet, amint dühös, és szomorú arcot öltenek. Majd a dühös sejtek kiabálnak, a szomorúak sírnak. Ezután átváltoznak normális sejtekké, és így visszaállnak a természetes születés-meghalás körforgásba(arra gondolok, hogy sejtjeink állandóan cserélődnek), és elpusztulnak békésen, így a fehérvérsejtek gond nélkül meg tudják "enni" őket. Ezt az imaginációt a daganat eltüntetésére találtam ki magam számára, de észrevehetően sokat változtam lelkileg is, és nem tudatosan. Ha olyan helyzetben vagyok, többször ki tudom adni a haragomat magamból. És nagyon örülök ennek a változásnak :)

szeretettel: Annao

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése