Magamról

Saját fotó

Sziasztok! Annao vagyok, 27 éves, GIST-es beteg. A GIST egy ritka rosszindulatú daganat fajta, mely főleg a tápcsatornában alakul ki. Nálam a gyomor lett a célpont. Akkor jutottam arra az elhatározásra, hogy naplóba foglalom, mindazt ami történik velem, amikor lemondtam a hagyományos orvosi kezelésről, egyrészt mert hatástalannak bizonyult, másrészt lassan 80 évesnek éreztem a testem a sok mellékhatás miatt. Ráadásul az orvosok nem ígértek végleges gyógyulást, csak tüneti kezelést ezzel a módszerrel.
Úgy döntöttem, belevágok a Gerson terápiába. Egy ideig elhivatottan végeztem, majd váltottam a makrobiotikára, mostanában pedig a magam által kitapasztalt ösvényen járok. A CT eredmények azt igazolják, van értelme csinálni! Kialakítottam egy élhető életmódprogramot, tornavideókkal, étkezési tanácsokkal, receptekkel, meditációs hanganyagokkal, melyeket főleg az októberi és novemberi blogarchívumban találtok. Rövidesen pedig átláthatóbban egy tervezett honlapon. Ha beteg vagy, vagy csak érdekel a betegségem története, lapozz vissza a blog elejére. Zöld forma az új mottó: fitt test, lelki harmónia és hosszú egészség a természet erejével! 
LÉGYSZI CSATLAKOZZATOK HOZZÁM A FACEBOOKON A Zöld Forma NEVŰ KÖZÖSSÉGHEZ, A HONLAP KB. MÁSFÉL HÉT MÚLVA LESZ ÉLES, DE ADDIG OTT IS OSZTOK MEG CIKKEKET

2013. október 15., kedd

Túl az első gyógyreakción

Sziasztok!

Tudom, régen írtam, de nagyon sűrű volt a programom. A terápia elkezdődött múlt hét szerdán napi 7 lével és 2 beöntéssel, valamint a kiegészítőkkel. Ez a doktornő javaslata volt, én 10 lével szerettem volna indulni, de nem bánom, hogy így alakult, mert így is nagyon megterhelő.
Az első napon nem volt különösebb problémám, a közérzetem jó volt, az ételeket és a leveket jó étvággyal fogyasztottam. Aztán másnap a reggeli beöntés után már nem éreztem jól magam. A leveket alig bírtam lenyelni, az ebéd sem nagyon ment. Estére nagyon gyenge lettem, fájt a fejem, rossz volt a közérzetem. Csak feküdni bírtam. És ez folytatódott tegnap reggelig kisebb megszakításokkal, közben be is lázasodtam. Mit ne mondjak, nagyon embert próbáló volt. A beöntés nehezen ment, puffadtam, és görcsöltem. Közben sokszor dühös is voltam, és sokat sírtam csak úgy ok nélkül. Lepedékes nyelv, izzadás....szóval lényegében minden méregtelenítési tünetet produkáltam.
Mindezek ellenére a gyógyreakciónak örülni kell, ez azt jelenti, hogy a szervezet beindult, elkezdte a gyógyítási folyamatot. A mérgek kiürülnek, az immunrendszer aktivizálódik.

Voltunk egyébként Budapesten a Gerson tanfolyamon, ahol sok mindent már ismerős volt, de sok újat is tudtak még mindig mondani. Pl. kaptunk pontos receptet a zöld léhez, amit addig csak találgattunk, hogy melyik fajta salátából mennyit tegyünk bele. Részletesen elmagyarázta a doktornő a nátrium-kálium szerepét a gyógyulásban, teljesen érthető volt, és logikus. Röviden annyi, hogy normális esetben a nátriumnak a sejten kívül kell lennie a sejtközi térben. Bármilyen külső behatásra, ha ez a nátrium bekerül a sejtbe, kiszorítja onnan a káliumot, és a sejt elkezd vízzel megtelni. Amikor bárhol árvíz van, gondoljunk csak bele, milyen rosszul működik minden, leáll a termelés, nincs takarítás, minden ott áll a szutyokban, és rothad. A sejtben ugyanúgy romlik az energia termelés, és nem tudja a salakanyagokat hatékonyan kiválasztani. A terápia célja, hogy a felhalmozódott mérgeket a test végre kiürítse magából, közben pedig ellássa könnyen hasznosuló tápanyagokkal, hogy visszaálljon a megfelelő energia termelés. Ezt segítik a kiegészítő tabletták is, amikről majd később fogok egy külön bejegyzést írni, de köztük van pl. a niacin, ami vérbőséget okoz a hajszálerekben, így elősegíti, hogy a tápanyagok könnyebben eljussanak a sejtekhez.

A doktornő megemlítette, hogy a terápiának sajnos rossz híre van. Ugyanis sokan összetévesztik a léböjtkúrával, holott itt egyáltalán nem erről van szó. Megvan a napi 3 főétkezés, a levek csak plusz tápanyagbevitelt jelentenek. Sokan vannak, akik megisznak 1 répalevet, vagy bolti dobozos leveket isznak, és hangoztatják, hogy ők gersonosok, aztán, ha nem gyógyulnak meg, a terápiát hibáztatják. Nagyon fontos, hogy a terápiát nem szabad lazán venni, felhigítani, mert minden egyes részének meg van a miértje, és csak együtt működik. Azért is lenne nehezen vizsgálható, hogy mennyire eredményes a módszer, mert nem lehet ellenőrizni, hogy ha a beteg hazamegy otthonába, tényleg betart-e minden egyes szabályt.

Remélem, hogy én mindent jól csinálok, bár a gyógyreakció arról tanúskodik, hogy igen :) Hamarosan írok tehát a kiegészítőkről, addig is kapcsolódjatok ki egy kis jógával, és ne egyetek sót, meg műkajákat :)

szeretettel: Annao

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése