Magamról

Saját fotó

Sziasztok! Annao vagyok, 27 éves, GIST-es beteg. A GIST egy ritka rosszindulatú daganat fajta, mely főleg a tápcsatornában alakul ki. Nálam a gyomor lett a célpont. Akkor jutottam arra az elhatározásra, hogy naplóba foglalom, mindazt ami történik velem, amikor lemondtam a hagyományos orvosi kezelésről, egyrészt mert hatástalannak bizonyult, másrészt lassan 80 évesnek éreztem a testem a sok mellékhatás miatt. Ráadásul az orvosok nem ígértek végleges gyógyulást, csak tüneti kezelést ezzel a módszerrel.
Úgy döntöttem, belevágok a Gerson terápiába. Egy ideig elhivatottan végeztem, majd váltottam a makrobiotikára, mostanában pedig a magam által kitapasztalt ösvényen járok. A CT eredmények azt igazolják, van értelme csinálni! Kialakítottam egy élhető életmódprogramot, tornavideókkal, étkezési tanácsokkal, receptekkel, meditációs hanganyagokkal, melyeket főleg az októberi és novemberi blogarchívumban találtok. Rövidesen pedig átláthatóbban egy tervezett honlapon. Ha beteg vagy, vagy csak érdekel a betegségem története, lapozz vissza a blog elejére. Zöld forma az új mottó: fitt test, lelki harmónia és hosszú egészség a természet erejével! 
LÉGYSZI CSATLAKOZZATOK HOZZÁM A FACEBOOKON A Zöld Forma NEVŰ KÖZÖSSÉGHEZ, A HONLAP KB. MÁSFÉL HÉT MÚLVA LESZ ÉLES, DE ADDIG OTT IS OSZTOK MEG CIKKEKET

2013. szeptember 16., hétfő

Gerson terápia elmélet és gyakorlat 2

Remélem ezzel a bejegyzéssel örömet okozok azoknak, akik esetleg gondolkodnak egy ilyen terápián, és kíváncsiak a személyes tapasztalataimra a levekkel, étkezéssel, beöntéssel kapcsolatban.

Kezdeném ott, hogy pénteken megjártuk Budapestet, és egy elismert onkológusnőtől megerősítést kaptam arra vonatkozóan, hogy számomra tényleg előbbre való lesz ez a terápia a hagyományos kezeléssel szemben. Amíg a kiegészítők nincsenek meg, és nem vettem részt a tanfolyamon, igyak napi 3 levet és csináljak egy beöntést. Ez az instrukció :). Pénteken meg is vettük az előre megrendelt Champion 2000 gépet, ami darálni fogja a gyümölcsöt és zöldséget. Szombati napunkon pedig ellátogattunk egy bio-termelőhöz, és megvásároltuk az egy hétre szükséges mennyiségeket. Majd beöntéshez való készülék után kutattunk, és találtunk is, a Dm-ben pedig vásároltunk bio-kávét.

A levekről: a sárgarépa és a répa-alma levek nagyon finomak! Tegnap kisfiam is kapott belőlük, amikor én ittam, és neki is nagyon ízlenek. A zöld lé is egész iható, aki bírja a gyógyteákat, nem okozna neki gondot ennek a megivása sem. A zöld lé összetevői: római saláta, piros levelű saláta, vörös káposzta, endívia, mángold, céklalevél, vízitorma(ez utóbbit sajnos nem kaptunk) és egy alma. Az elkészítésbe hamar bele lehet jönni. A hozzávalókat csak meg kell mosni, az almát összedarabolni, és a darálóba tenni, ami nagyon szuperül működik, pár másodperc alatt megdarál mindent. A kimeneti cső alá előre odakészítjük a prés kivehető részét, és ráteszünk egy vászondarabot. A pép ami kifolyik, egyenesen erre kerül. Ezután összehajtogatjuk a vászont, és az egészet beletesszük a présbe, innen már csak pár mozdulat, és csorog is a finom lé. Ezután a gépet szétszedjük, folyó víz alatt elöblítjük. A maradék pépet megeszik a kutyák :) Imádják! Azon viccelődtünk, hogy még a végén el fog múlni az öreg kutyánk ízületi gyulladása, és fog még élni vagy 10 évet!

Az étkezésem változatlan, tegnap még a maradék rakott krumplit ettem, és töltött mángoldot, amiben barna rizs, bab, és zöldségek voltak. Ma pedig tésztát fogok főzni valamilyen zöldséges feltéttel.

Most pedig a beöntéses tapasztalatom következik, aki nem bírja az ilyesmit, vagy nem érdekli, az már ne olvassa tovább ezt a bejegyzést.
Szóval 1 liter desztillált vízben főztem 3 evőkanál kávét. Miután kihűlt, leszűrtük egy vászon darabbal, erre majd valami mást kell kitalálni, mert macerás volt. Az elfőtt vízmennyiséget pótoltam. A kávét beleöntöttem a beöntő kancsóba, amihez csatlakozik egy gumicső. A gumicső másik végére illeszthető a végbélbe bevezethető cső, amin van egy elzáró szelep. A Gerson könyv azt írja, hogy 20-25 cm mélyen kell a csövet bevezetni, de ez a cső még 10 cm hosszú sincs. Nagyon izgultam, hogy milyen lesz.

 Lefeküdtem a fürdőszoba padlójára egy polifomra a jobb oldalamra felhúzott térdekkel. A cső bevezetésével nem volt gond, bár kicsit furcsa érzés, de nem rosszabb mondjuk mint egy végbélkúp felhelyezése. A kancsót kb. fél méter magasan kell elhelyezni, így folyik be belőle a folyadék. Óvatosan és félve kinyitottam a szelepet. Nem éreztem semmi különöset. Kicsit megkönnyebbültem. Majd azt kezdtem el érezni, hogy a fenekemen csorog a kávé, és végül már mindenütt kávés volt alattam. Nem tudtam mit tegyek, behívtam a férjemet, úgyis látott már mindenféle kiszolgáltatott állapotban, ez már nem fog szorozni osztani, gondoltam. Mondta férjem, hogy próbáljam más irányba mozdítani a csövet, igyekeztem is, de továbbra is kifolyt a kávé. Ekkor kitaláltuk, hogy csatlakoztassuk rá azt a csövet, ami hüvelyöblítéshez van, az jóval hosszabb. Meg is tettük. Na innentől kezdve benn maradt a kávé, de szerintem túl gyorsan csorgott be, kb. a fele folyt le, és azt éreztem, mindjárt bekakilok, fogalmam sem volt tudom- e egyáltalán tartani, úgyhogy szinte kiabáltam férjemnek, hogy segítsen elzárni a szelepet, és mára ennyi elég lesz. Nehezen felkeltem a földről, és lezuhanyoztam, mert csupa kávé voltam, férjem addig feltakarította a padlót. Kb. 3-4 percig nem is volt székelési ingerem, de innentől kezdve nagyon ki kellett mennem a wc-re. Még egy kicsit tudtam tartani, majd végre megkönnyebbülhettem. Nem jött ki minden egyszerre, kétszer kellett mennem. Ezután nagyon fáztam, és nem volt jó érzés a hasamban. Pont azt vártam volna, hogy majd kevésbé fogok puffadni, vagy ilyesmi, de pont, hogy nem így történt. A beöntés után 3-4 órával viszont megértettem, hogy mi történt. A koffein ugye kitágította az epevezetéket, és a felgyülemlett méreganyag a májból a vékonybélbe jutott. Ezért mocorgott még a hasam egy ideig, és mikor a wc-n ettől is megszabadultam, elmúlt minden kellemetlen érzés a hasamban.
Ismét érzek egy kis gyengeséget, tehát beindult egy folyamat. El sem tudom képzelni, hogy valaki egyik napról a másikra végezze az intenzív terápiát, napi 13 lével és 5 beöntéssel. Jobb lesz egy így, hogy egy kicsit beletanulok.
Holnap ismét útra kelek, el kell intéznem a szükséges vérvételeket, ami alapján majd beállítják a kiegészítőket, meglátogatom családterapeutámat és fogorvosomat is, tehát ismét nem lesz egy könnyű nap.
Na, megyek azt hiszem lefőzök egy adag kávét, a mai tapasztalatomról is majd beszámolok.

Szép napot!
Szeretettel: Annao

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése