2013. szeptember 10., kedd

Készülődés

Sziasztok!

Ezek a napok a Gerson terápiára való felkészüléssel telnek. Részemről ez inkább lelki felkészülést jelent, a gyakorlati kivitelezés a családomé.
Férjem felvette a kapcsolatot egy közeli biotermelővel, és kért tőle árajánlatot. Nagy tanácstalanság van lé készítő gépet illetően, mivel nem hivatalosan használnak sokan egy lépéses gépet, tehát nem kell külön megdarálni, majd préssel kinyomni a gyümölcs és zöldséglevet. Ez mindenképp kényelmesebb lenne, de egyrészt Gerson doktor a két lépéses módszert ajánlotta, másrészt apukám pár euro befektetéssel tud hidraulikus prést készíteni, így csak egy darálót kell vennünk hozzá. Végre azt hiszem meg is van, hogy melyik legyen az.
Megnéztük, hogyan lehet kiegészítőket rendelni, a napokban ez is meg fog történni. Apukámat megkértem, nézzen utána, milyen beöntéshez használandó készülékeket lehet kapni.

Minél hamarabb szeretném elkezdeni a terápiát, mert sokat fáj a hátam, és ez nem jelent jót :(

A mostani étrendemet eléggé megszerettem. Leírok pár receptet:

- spagetti: bio teljes kiörlésű spagettit megfőzöm, leszűröm, egy kis olíva olajjjal, bazsalikommal, fokhagymával átkeverem. A szószhoz megpárolok egy kis borsót répával, majd bio rizstejszínnel és paradicsompürével sűrítettem. Teljesen sómentes, mégis nagyon fincsi.

- lencsefasírt: a lencsét beáztatom, majd megfőzöm, egy csipetnyi sót adok hozzá. Amikor megfőtt, vágok bele jó sok petrezselymet, fokhagymát, és pürésítem. Szórok bele annyi zabpelyhet, amennyit felvesz, mikor a zabpehely megdagad, olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe kis halmokat csinálok belőle, és megsütöm sütőben. Hozzá hajdinát főzök köretnek, és kelbimbót párolok.

-sárgaborsó fasírt: ugyanúgy készül, mint a lencse, köretnek barna rizst, és párolt répát, zöldbabot készítek hozzá. Házi savanyúságot is eszek hozzá.

Szoktam enni napi egyszer-kétszer sómentes teljes kiőrlésű kenyeret is, vagy zöldségkrémmel, vagy egy kis lenmagolajjal meglocsolva, és lucernacsírával. Hozzá pedig gabonakávés zabtejet iszogatok.
És annyi gyümölcsöt eszem, ami belém fér :), most terem a kertben a szőlő, szilva, körte.

Egy kis megjegyzés: már ennyi étrendbeli változtatás is ennyi idő alatt érezhetően javított menstruációs ciklusomon, úgyhogy egyre jobban és erősebben hiszek a táplálkozás gyógyító erejében.

Szép napot nektek!
Annao

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése