Magamról

Saját fotó

Sziasztok! Annao vagyok, 27 éves, GIST-es beteg. A GIST egy ritka rosszindulatú daganat fajta, mely főleg a tápcsatornában alakul ki. Nálam a gyomor lett a célpont. Akkor jutottam arra az elhatározásra, hogy naplóba foglalom, mindazt ami történik velem, amikor lemondtam a hagyományos orvosi kezelésről, egyrészt mert hatástalannak bizonyult, másrészt lassan 80 évesnek éreztem a testem a sok mellékhatás miatt. Ráadásul az orvosok nem ígértek végleges gyógyulást, csak tüneti kezelést ezzel a módszerrel.
Úgy döntöttem, belevágok a Gerson terápiába. Egy ideig elhivatottan végeztem, majd váltottam a makrobiotikára, mostanában pedig a magam által kitapasztalt ösvényen járok. A CT eredmények azt igazolják, van értelme csinálni! Kialakítottam egy élhető életmódprogramot, tornavideókkal, étkezési tanácsokkal, receptekkel, meditációs hanganyagokkal, melyeket főleg az októberi és novemberi blogarchívumban találtok. Rövidesen pedig átláthatóbban egy tervezett honlapon. Ha beteg vagy, vagy csak érdekel a betegségem története, lapozz vissza a blog elejére. Zöld forma az új mottó: fitt test, lelki harmónia és hosszú egészség a természet erejével! 
LÉGYSZI CSATLAKOZZATOK HOZZÁM A FACEBOOKON A Zöld Forma NEVŰ KÖZÖSSÉGHEZ, A HONLAP KB. MÁSFÉL HÉT MÚLVA LESZ ÉLES, DE ADDIG OTT IS OSZTOK MEG CIKKEKET

2013. szeptember 12., csütörtök

Gerson terápia elmélet és gyakorlat 1

Sziasztok!

Nagyon sok kérdés van az emberekben, és köztük bennem is ezzel a terápiával kapcsolatban, de a könyvből ezekre választ kaptam. Vegyünk sorba egy pár gyakori kérdést, megpróbálom megválaszolni őket.

- Miért nem lehet gyümölcscentrifugát használni a levek préseléséhez, sokkal olcsóbb és egyszerűbb lenne?
A centrifugával készített levekben nincs annyi enzim, ami ebben a terápiában nélkülözhetetlen, sokan próbálkoztak már így kényelmesebbé tenni a terápiát, de állapotuk nem javult. A gyümölcsöket, zöldségeket először meg kell darálni, majd egy hidraulikus préssel kinyomni a levet. A gépeket minden használat után el kell mosni, mindezt naponta 13x.-Miért van szükség kávébeöntésekre? Miért pont kávéval kell végezni?
A kávébeöntésnek a terápia során nem a széklet eltávolítása és a vastagbél tisztítása a célja. A koffeinnek van nagy szerepe, mégpedig abban, hogy amikor méreganyagok szabadulnak fel és jutnak a májba, a koffein kitágítja az epevezetéket, aminek tartalma így a vékonybélbe tud kerülni. Tehát a máj munkáját segíti. Gerson doktor sok betegét veszítette el még a kávébeöntés alkalmazása előtt, akik úgynevezett "májkómát" kaptak. A kávébeöntésnek ezen kívül fájdalom csillapító hatása is van.

-Miét nem lehet gabonaféléket enni a terápia során?
Lehet enni sómentes rozskenyeret, de csakis akkor ha a beteg elfogyasztotta az előírt nagy adag salátát, sült vagy főtt burgonyát, párolt zöldségeket és friss gyümölcsöt. Ha ezek után még éhes marad, ehet egy szelet kenyeret, a lényeg, hogy ne ezzel lakjon jól. A beteg úgy érzi egyébként a terápia során, hogy nagyrészt főtt ételeket eszik, de igazából az étrend nagy része nyers, ugyanis a nyers gyümölcsök és zöldségek levét is ide számoljuk, így naponta több kiló nyers élelmiszert eszik meg. A főtt krumplira és zöldségekre azért van szükség, hogy az emésztés jobb legyen.

-Mik azok a gyógyreakciók?
A terápia során pár alkalommal a betegnek gyógyreakciója lesz. Ez azt jelenti, hogy szervezete és immunrendszere újra működésbe lép, és kezdi meggyógyítani önmagát. Ez gyakran nagyon kellemetlen, de általában csak pár napig tart. A tünetek sok félék lehetnek: láz, fejfájás, hányinger, hasmenés. Gyakran régi sebek, hegek begyulladnak, majd végleg meggyógyulnak. A szervezet nem szelektál, nem biztos, hogy elsőként a daganatot tünteti el.

-Miért nem lehet állati fehérjét, sót, szóját és egyéb tiltott dolgokat enni?
Az állati fehérje lebontásához a szervezet olyan enzimeket használ, amelyekre a daganat lebontásához lenne szükség. A só felborítja a szervezet nátrium-kálium egyensúlyát, kutatások bizonyítják, hogy a sok nátrium a szervezetben elősegíti a daganatos szövetek növekedését, míg a kálium csökkenti. A Gerson étrend káliumban gazdag, de még ráadásként káliumsót kell keverni minden gyümölcslébe. A szója tartalmaz egy olyan anyagot, amely gátolja a tápanyagok felszívódását, és nagy az olajtartalma. Gombát azért nem lehet enni, mert az nem növény :).

-Ha nem eszünk állati fehérjét, hogyan jutunk kellő mennyiségű fehérjéhez?
A legtöbb zöldségféle megfelelő mennyiségben tartalmaz jól emészthető és könnyen felszívódó fehérjéket, mint a Gerson program alappillére a répalé, a zabkása, burgonya. Nem véletlen, hogy a legnagyobb és legerősebb állatok a szárazföldön (elefánt, bika, bölény) vegetáriánusok. A legtöbb beteg a terápia elején gyengeséget érez, és tévesen úgy gondolják, hogy az állati fehérje hiánya miatt. Az igazság viszont az, hogy amint a szervezet fellélegez a sok méreganyag hatása alól, azonnal az összes energiát a gyógyításra fordítja, innen ered a gyengeség. A gerson betegnek egyénként sokat kell pihennie, hogy az összes energia a gyógyulásra forduljon és ne másra.

Mára ennyi kedves Olvasóim, nemsokára jövök a folytatással.
Szeretettel: Annao

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése