Magamról

Saját fotó

Sziasztok! Annao vagyok, 27 éves, GIST-es beteg. A GIST egy ritka rosszindulatú daganat fajta, mely főleg a tápcsatornában alakul ki. Nálam a gyomor lett a célpont. Akkor jutottam arra az elhatározásra, hogy naplóba foglalom, mindazt ami történik velem, amikor lemondtam a hagyományos orvosi kezelésről, egyrészt mert hatástalannak bizonyult, másrészt lassan 80 évesnek éreztem a testem a sok mellékhatás miatt. Ráadásul az orvosok nem ígértek végleges gyógyulást, csak tüneti kezelést ezzel a módszerrel.
Úgy döntöttem, belevágok a Gerson terápiába. Egy ideig elhivatottan végeztem, majd váltottam a makrobiotikára, mostanában pedig a magam által kitapasztalt ösvényen járok. A CT eredmények azt igazolják, van értelme csinálni! Kialakítottam egy élhető életmódprogramot, tornavideókkal, étkezési tanácsokkal, receptekkel, meditációs hanganyagokkal, melyeket főleg az októberi és novemberi blogarchívumban találtok. Rövidesen pedig átláthatóbban egy tervezett honlapon. Ha beteg vagy, vagy csak érdekel a betegségem története, lapozz vissza a blog elejére. Zöld forma az új mottó: fitt test, lelki harmónia és hosszú egészség a természet erejével! 
LÉGYSZI CSATLAKOZZATOK HOZZÁM A FACEBOOKON A Zöld Forma NEVŰ KÖZÖSSÉGHEZ, A HONLAP KB. MÁSFÉL HÉT MÚLVA LESZ ÉLES, DE ADDIG OTT IS OSZTOK MEG CIKKEKET

2013. szeptember 23., hétfő

Helyzetjelentés

Sziasztok!

Az elmúlt napok a levek készítéséről és a beöntés tanulásáról szóltak.
A répalé 13 perc alatt készül mosogatással együtt. Szerintem ez nem olyan rossz idő.
A beöntéssel már nincsen különösebb problémám. El kell találni a megfelelő beöntési sebességet és a hőfokot. Nem jó, ha túl gyorsan megy be a folyadék, és néha jól esik pár másodperc szünetet tartani, ilyenkor lazítani, mélyeket lélegezni, és elmúlik a székelési inger. A hőfokot nagyon nehéz eltalálni, ehhez majd szereznem kell egy megfelelő hőmérőt, egyszer tudtam csak olyanra eltalálni, ami kellemes érzést okozott, nem égetett és nem is volt hideg.
A tanfolyam október 3-án lesz, addig mindenképp ez a felállás fog folytatódni.
Az étrendben már nem sok kreativitásom van, kb. ezeket az ételeket eszem felváltva főételként: rakott burgonya különféle zöldségekből, lencsefasírt hajdinával, sárgaborsó fasírt barnarizzsel, tk. tészta zöldséges feltéttel, töltött mángold. Ezen kívül minden nap rengeteg gyümölcs, akkor ugye ott vannak a levek, sómentes rozskenyér, zabkása.

Arra buzdítalak titeket, hogy változtassatok! Hagyjátok el a cukrot, használjatok kevesebb sót, ne egyetek konzerveket, zacskós ételeket. Készítsétek magatok, amit esztek. Persze macerásabb, de lehet egyszerre nagyobb adagot készíteni és lefagyasztani. Ja, és minél kevesebb húst, hacsak nem egy biotanyáról szerzitek be. Az idióta divat diétákat, pl. lúgosítást és társait felejtsétek el, csak az a lényeg, hogy legyen tápanyag abban az ételben, amit esztek, és ne legyen telerakva szeméttel.
Sokszor kérdezik a Gerson betegek, hogy a terápia befejeztével vissza lehet-e térni a normális táplálkozásra? De mi a normális: a zacskós, tartósítószeres, ízfokozós, vegyszeres élelmiszer a normális? Ez biztosítja szervezetünknek a helyes működést? Vagy azok a táplálékok, melyek tiszta földben termettek, és feldolgozás nélkül, vagy pici párolással fogyasztjuk őket?
Így leírva nem is tűnik olyan borzasztóan nehéz dolognak :)

Szép napot!
szeretettel: Annao

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése