2013. augusztus 21., szerda

A Gerson terápiáról



Gerson doktor az 1900-as évek elején kísérletezte ki a módszert, lényegében egy véletlen folytán. Ugyanis ő csupán migrénjét akarta megszüntetni speciális étrenddel, így saját magán próbálgatott különféle étkezési módszereket, és azt tapasztalta, hogy a problémáját egy főként zöldségekből és gyümölcsökből álló sómentes diéta szünteti meg. Így betegeinek is ajánlotta az étrendet. A diéta másoknak is bevált, mi több, azt vették észre, hogy nem csak migrénjük gyógyul, hanem egyéb más betegségeik is.

Gerson doktor ebből azt a következtetést szűrte le, hogy az étrend nem egy speciális betegséget gyógyít, hanem a szervezet általános öngyógyító mechanizmusait indítja be. Ennek a szerény, alázatos embernek nagyon hányattatott élete volt, pedig végig csak arra törekedett, hogy segíteni tudjon másokon. Életét nem részletezném, szóljon a blog inkább magáról a módszerről, elméletről és gyakorlatról egyaránt.

Még nem kezdtem el a terápiát élesben, ugyanis még vár rám egy személyes konzultáció és tanfolyam a Gerson központban, e nélkül, egyedül nem ajánlatos elkezdeni. Viszont egy hete, mióta a döntés megszületett bennem, próbálom az étkezésemet átállítani, húst azóta nem fogyasztottam, sem kenyeret, cukrot, zsírt, stb. Próbálgatom, hogyan lehet az ételeket elviselhetően, még akár élvezhetően elkészíteni.

Az intenzív terápia nagyon kemény:

  • napi 13 FRISSEN facsart gyümölcs-illetve zöldség lé fogyasztása, amihez centrifugás gépet nem lehet használni. Elvileg a hozzávalókat le kell darálni, és egy hidraulikus préssel ki kell nyomni a levet. A neten találtam egész jó kis gépeket, amik talán használhatók, és gyorsak, a konzultáción erre majd rákérdezek.
  • napi 5 kávébeöntés.
  • szigorú vegán étrend, tilos a só, cukor, liszt, gomba, szója, hüvelyesek, és még sok minden más. Lényegében friss zöldségeken, gyümölcsökön, héjában sült krumplin, párolt zöldségeken él a kedves beteg. Napi 2 kanál lenmagolaj engedélyezett.
  • mindenféle kiegészítők: ezeket még nem tudom pontosan, de emésztőenzimek, májkivonat, pajzsmirigy kivonat, vitaminok, stb. ezt is majd az egyéni konzultáción állítják be nekem.
  • minden alapanyag BIO kell, hogy legyen.
  • semmilyen vegyszerrel nem szabad érintkezni: tisztítószerek, kozmetikumok, stb. Nagyon remélem, hogy natúr kozmetikumokat lehet használni, mert fájna szívem, ha hosszú hónapokig csak egy natúr szappant használhatnék :(
  • desztillált vízzel kell főzni.
Az egész tehát egy nagy méregtelenítés, az egész szervezetet tehermentesíti, miközben elárasztja mindenféle vitaminokkal, enzimekkel, stb, így a test egésze jobban tud működni, az immunrendszer helyre tudja hozni azt, amit addig leterhelve nem.
Maga a terápia két évig tart, közben fokozatosan vezetik vissza a tejtermékeket, hüvelyeseket, gabonákat. Két év után is könnyítve, de tartani kell még sok mindent.

Elnézést, hogy nem volt ez a bejegyzés teljes, de még én sem tudok sok mindent, csupán Beata Bishop: Ideje a gyógyításnak című könyvére támaszkodom, abból is lehet pár dolgot kihagytam, mert már régen olvastam. Remélhetőleg nemsokára okosabb leszek. Időpontot még sajnos nem kaptam a központba, mert szabin vannak, jövő héttől lesznek elérhetőek.

Szeretném még megköszönni a családomnak, hogy mellettem állnak, és mindenben támogatnak, mert ezt a terápiát egyedül nagyon nehéz lenne kivitelezni. Következő bejegyzésemben írok arról, miket ettem az elmúlt hétben, és hogyan próbálok átállni, illetve felkészülni erre az életmódra.

szeretettel: Annao

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése