Magamról

Saját fotó

Sziasztok! Annao vagyok, 27 éves, GIST-es beteg. A GIST egy ritka rosszindulatú daganat fajta, mely főleg a tápcsatornában alakul ki. Nálam a gyomor lett a célpont. Akkor jutottam arra az elhatározásra, hogy naplóba foglalom, mindazt ami történik velem, amikor lemondtam a hagyományos orvosi kezelésről, egyrészt mert hatástalannak bizonyult, másrészt lassan 80 évesnek éreztem a testem a sok mellékhatás miatt. Ráadásul az orvosok nem ígértek végleges gyógyulást, csak tüneti kezelést ezzel a módszerrel.
Úgy döntöttem, belevágok a Gerson terápiába. Egy ideig elhivatottan végeztem, majd váltottam a makrobiotikára, mostanában pedig a magam által kitapasztalt ösvényen járok. A CT eredmények azt igazolják, van értelme csinálni! Kialakítottam egy élhető életmódprogramot, tornavideókkal, étkezési tanácsokkal, receptekkel, meditációs hanganyagokkal, melyeket főleg az októberi és novemberi blogarchívumban találtok. Rövidesen pedig átláthatóbban egy tervezett honlapon. Ha beteg vagy, vagy csak érdekel a betegségem története, lapozz vissza a blog elejére. Zöld forma az új mottó: fitt test, lelki harmónia és hosszú egészség a természet erejével! 
LÉGYSZI CSATLAKOZZATOK HOZZÁM A FACEBOOKON A Zöld Forma NEVŰ KÖZÖSSÉGHEZ, A HONLAP KB. MÁSFÉL HÉT MÚLVA LESZ ÉLES, DE ADDIG OTT IS OSZTOK MEG CIKKEKET

2013. december 3., kedd

Kiegészítők a Gerson terápiában

A Gerson terápiában a beteg naponta több kilónyi zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, lé-vagy természetes formájában. Ahhoz, hogy ez a rengeteg tápanyag optimálisan tudjon hasznosulni, szükség van némi segítségre a szervezetnek. Ezért a terápiában emésztőenzimeket és más kiegészítőket használnak. Lássuk, melyek ezek.

- kálium keverék: Dr. Gerson szerint minden krónikus betegség alapja, hogy a sejtek káliumot veszítenek, melynek a helyére behatol a nátrium. A sejt megszívja magát vízzel, és anyagcseréje elégtelen lesz. A terápia igyekszik a szervezet nátrium-kálium egyensúlyának a visszaállítására, egyrészt a só teljes kiiktatásával, káliumban gazdag étrenddel, kiegészítésként a levekbe kálium oldattal.

- Thyroid és Lugol oldat: az anyagcserét serkentik, a pajzsmirigy működését. A pajzsmirigy képes a testhőmérsékletet emelni, így az immunrendszert aktivizálni.

- niacin: javítja a vérkeringést a hajszálerekben, így oxigénben és tápanyagokban dús vér könnyebben jut el a szövetekhez.

- májkapszulák: a beteg mája károsodott, maximális segítségre van szüksége, hogy el tudja látni feladatát. Ha éppen kapható, akkor máj injekciót is használnak.

- pancreatin: hasnyálmirigy enzimek, melyek fontos szerepet játszanak a tumor megemésztésében.

- acidol- pepsin: gyomorsav és pepszin keveréke, mely segíti az emésztést. Gyomorproblémák(reflux, gyulladás) esetén nem ajánlott szedni.

- coenzym Q10: a terápiában már nem használatos nyers májlé tápanyagait pótolja.

- lenmagolaj: különösen gazdag Omega 3 zsírsavakban, a beteg az ebédhez és a vacsorához fogyaszt belőle egy-egy evőkanállal.

- probiotikumok: manapság már mindenki tudja, hogy érdemes rendben tartani a bélflóránkat.

Ezen kívül használhatók még:
-zabnyák: gyomorvédő hatású.
-hidrogén peroxidos bedörzsölés: oxigént juttat a testbe, mely segíti a tumor zsugorodását.
-la pacho tea: sok betegnek javítja a közérzetét, stimulálja az immunrendszert.
-kiegészítő terápiák: akupunktúra, masszázs, jóga, reflexológia, reiki

A teljesség igénye nélkül :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése