2013. december 3., kedd

Kiegészítők a Gerson terápiában

A Gerson terápiában a beteg naponta több kilónyi zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, lé-vagy természetes formájában. Ahhoz, hogy ez a rengeteg tápanyag optimálisan tudjon hasznosulni, szükség van némi segítségre a szervezetnek. Ezért a terápiában emésztőenzimeket és más kiegészítőket használnak. Lássuk, melyek ezek.

- kálium keverék: Dr. Gerson szerint minden krónikus betegség alapja, hogy a sejtek káliumot veszítenek, melynek a helyére behatol a nátrium. A sejt megszívja magát vízzel, és anyagcseréje elégtelen lesz. A terápia igyekszik a szervezet nátrium-kálium egyensúlyának a visszaállítására, egyrészt a só teljes kiiktatásával, káliumban gazdag étrenddel, kiegészítésként a levekbe kálium oldattal.

- Thyroid és Lugol oldat: az anyagcserét serkentik, a pajzsmirigy működését. A pajzsmirigy képes a testhőmérsékletet emelni, így az immunrendszert aktivizálni.

- niacin: javítja a vérkeringést a hajszálerekben, így oxigénben és tápanyagokban dús vér könnyebben jut el a szövetekhez.

- májkapszulák: a beteg mája károsodott, maximális segítségre van szüksége, hogy el tudja látni feladatát. Ha éppen kapható, akkor máj injekciót is használnak.

- pancreatin: hasnyálmirigy enzimek, melyek fontos szerepet játszanak a tumor megemésztésében.

- acidol- pepsin: gyomorsav és pepszin keveréke, mely segíti az emésztést. Gyomorproblémák(reflux, gyulladás) esetén nem ajánlott szedni.

- coenzym Q10: a terápiában már nem használatos nyers májlé tápanyagait pótolja.

- lenmagolaj: különösen gazdag Omega 3 zsírsavakban, a beteg az ebédhez és a vacsorához fogyaszt belőle egy-egy evőkanállal.

- probiotikumok: manapság már mindenki tudja, hogy érdemes rendben tartani a bélflóránkat.

Ezen kívül használhatók még:
-zabnyák: gyomorvédő hatású.
-hidrogén peroxidos bedörzsölés: oxigént juttat a testbe, mely segíti a tumor zsugorodását.
-la pacho tea: sok betegnek javítja a közérzetét, stimulálja az immunrendszert.
-kiegészítő terápiák: akupunktúra, masszázs, jóga, reflexológia, reiki

A teljesség igénye nélkül :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése