Magamról

Saját fotó

Sziasztok! Annao vagyok, 27 éves, GIST-es beteg. A GIST egy ritka rosszindulatú daganat fajta, mely főleg a tápcsatornában alakul ki. Nálam a gyomor lett a célpont. Akkor jutottam arra az elhatározásra, hogy naplóba foglalom, mindazt ami történik velem, amikor lemondtam a hagyományos orvosi kezelésről, egyrészt mert hatástalannak bizonyult, másrészt lassan 80 évesnek éreztem a testem a sok mellékhatás miatt. Ráadásul az orvosok nem ígértek végleges gyógyulást, csak tüneti kezelést ezzel a módszerrel.
Úgy döntöttem, belevágok a Gerson terápiába. Egy ideig elhivatottan végeztem, majd váltottam a makrobiotikára, mostanában pedig a magam által kitapasztalt ösvényen járok. A CT eredmények azt igazolják, van értelme csinálni! Kialakítottam egy élhető életmódprogramot, tornavideókkal, étkezési tanácsokkal, receptekkel, meditációs hanganyagokkal, melyeket főleg az októberi és novemberi blogarchívumban találtok. Rövidesen pedig átláthatóbban egy tervezett honlapon. Ha beteg vagy, vagy csak érdekel a betegségem története, lapozz vissza a blog elejére. Zöld forma az új mottó: fitt test, lelki harmónia és hosszú egészség a természet erejével! 
LÉGYSZI CSATLAKOZZATOK HOZZÁM A FACEBOOKON A Zöld Forma NEVŰ KÖZÖSSÉGHEZ, A HONLAP KB. MÁSFÉL HÉT MÚLVA LESZ ÉLES, DE ADDIG OTT IS OSZTOK MEG CIKKEKET

2013. december 11., szerda

Egy napom

7:15   felébredek. Gyula és Riki már nincsenek itthon. Gyula árut kap reggel, így korán viszi Rikit oviba. Felkelek, beteszem a kontaktlencsémet, megmérem a hőmet és a testsúlyomat. Híztam másfél kilót, de ez nem igazi hízás, csak víz, mert ismét a Glivecet választja ki a testem, és előjöttek a mellékhatások(álmatlanság, kiütések, ödéma).

7:30   reggelizek, közben internetezek. Vivi még alszik. Megeszem a zabkása felét, beveszem a kapszulákat narancslével. Ezután kimérem az egy liter kávét, odateszem a gázra melegedni, addig elkészítem a fekhelyemet a fürdőben.

8:00-8:30   beöntést végzek, bár kilenckor lenne esedékes, de kénytelen vagyok hamarabb, mert kilenckor zöld levet kell majd nyomnom, nem tudok egyszerre két helyen lenni :) beöntés közben Hupikék törpikéket nézek a laptopon, ami kellő mértékben tereli el a figyelmem, és nem izgat fel túlságosan, így gyerekjáték az egész :)

8:30-9:00   elpakolom a fekhelyemet, kimosom a beöntő kancsót, felöltözök, feltűzöm a hajam. Főzök egy lapacho teát. Kinyomok egy zöld levet, fekve megiszom. Úgy maradok kb. 10 percig, hogy a lé legalább addig a gyomromban maradjon. Majd felkelek, és elmosogatom a darálót és a prést.

9:10   felkel Vivien. Ma különösen sokáig húzta, talán mert Gyula 6 órakor megetette. Készítek neki egy kis pépes ételt, de nem sokat eszik. Beteszem a hempergőbe, nekem megint ennem kell, aztán levet inni.

9:30   megeszem a zabkása másik felét, majd összerakom a darálót és a prést.

9:45:   elkészítem a répa-alma levet, higítom zabnyákkal a gyomrom miatt. Szintén fekve megiszom, majd elmosogatok.

10:10  Vivi megeszi a maradék kajáját. Ezután kimegyünk levegőzni, szépen süt a nap. A kutyák és macskák persze végig a nyomunkban :)

10: 45   elkészítem a salátámat, és kiszedem az ebédemet tányérra, majd a radiátorra teszem, hogy ne kelljen  később melegíteni. Ma krumplisalátát (krumpli, lenolaj, almaecet, juharszirup, újhagyma, petrezselyem), és brokkolipürét eszem.

11:00   bejövünk Vivivel a mi szobánkba a nagy ágyra, ő tud hemperegni, én pedig eszem a salátámat, és közben írom a blogot :)

11:15-11:45  játék Vivivel. Sokat hintáztatom, ringatom, hasra teszem, mert szerintem egy kicsit el van maradva a mozgás fejlődésben. Ezután eszik, és leteszem aludni.

12:00   kipréselem a zöld levet, fekve megiszom. Kicsit pihenek.

12:30- 13:00 jóga. Nagyon jól esett, ilyenkor tudok csak egy kicsit magamba fordulni.

13:00  ebéd, közben Született Feleségeket nézek a TV-ben.

14:00 Vivi felébred, adok neki enni. Hempergünk. Közben megjönnek szüleim. Innentől apukám csinálja a leveket. Megkérem, hogy hozzon fel sütőtököt és céklát a pincéből. A tököt felvágja, a céklákat megmosom, megszurkálom, betesszük a sütőbe.

15:00 hempergés Vivivel, közben Gyulával is beszélek telefonon. Vivi eszik, és fél 4-kor leteszem, hátha elalszik még, mert így estig nem bírja ki. Megiszom a répalevet.

15:38: Riki megérkezik. Szokás szerint kiabálva lép be az ajtón, rögtön meg kell szidnom szokás szerint :) Azonnal kezdi a mondandóját, és estig meg sem áll, ezek után nincs pihenőm. Ez van, ha az embernek örökmozgó és beszélő a gyereke. Komolyan, egy kisbabával sokkal könnyebb :) 4kor megiszom a zöld levet.

15:40- 16:30   Rikit megtanítom szendvicset csinálni. Megcsinálja a saját másnapi szendvicsét, az apáét, és gyártunk egy csomó sonkás-gombás-sajtos szendvicset, amit majd megsütünk a sütőben.

16:45: elkészítem és megeszem a salátámat. Közben telefonálunk Gyulával, csak 8 körül fog megjönni.

17:00   megiszom a répa-alma levet. És innentől kicsit összefolyt az este. Vivi felkel, megetetem, anyukám megfürdeti őket, sorozatot nézünk a tévében.

18:00   zöld lé. Megsült a tök és a cékla. A céklákat megpucolom, összekockázom, ecetes öntetet készítek hozzá. Egy szelet tököt kiteszek a tányéromra, a többi megy a hűtőbe.

19:00    vacsorázom, közben Riki mesét néz, Vivi hol a hempergőben, hol az ölemben. El kezdem sütni a szendvicseket, amiket délután csináltunk. Amikor megsül, Riki eszik belőle.

20:00    lerakjuk a gyerekeket. Beöntés, és majd valamikor később zuhanyzás, beszélgetés az ágyban és lefekvés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése