Magamról

Saját fotó

Sziasztok! Annao vagyok, 27 éves, GIST-es beteg. A GIST egy ritka rosszindulatú daganat fajta, mely főleg a tápcsatornában alakul ki. Nálam a gyomor lett a célpont. Akkor jutottam arra az elhatározásra, hogy naplóba foglalom, mindazt ami történik velem, amikor lemondtam a hagyományos orvosi kezelésről, egyrészt mert hatástalannak bizonyult, másrészt lassan 80 évesnek éreztem a testem a sok mellékhatás miatt. Ráadásul az orvosok nem ígértek végleges gyógyulást, csak tüneti kezelést ezzel a módszerrel.
Úgy döntöttem, belevágok a Gerson terápiába. Egy ideig elhivatottan végeztem, majd váltottam a makrobiotikára, mostanában pedig a magam által kitapasztalt ösvényen járok. A CT eredmények azt igazolják, van értelme csinálni! Kialakítottam egy élhető életmódprogramot, tornavideókkal, étkezési tanácsokkal, receptekkel, meditációs hanganyagokkal, melyeket főleg az októberi és novemberi blogarchívumban találtok. Rövidesen pedig átláthatóbban egy tervezett honlapon. Ha beteg vagy, vagy csak érdekel a betegségem története, lapozz vissza a blog elejére. Zöld forma az új mottó: fitt test, lelki harmónia és hosszú egészség a természet erejével! 
LÉGYSZI CSATLAKOZZATOK HOZZÁM A FACEBOOKON A Zöld Forma NEVŰ KÖZÖSSÉGHEZ, A HONLAP KB. MÁSFÉL HÉT MÚLVA LESZ ÉLES, DE ADDIG OTT IS OSZTOK MEG CIKKEKET

2014. december 12., péntek

Út a spiritualitás felé

Ajánlás alapján ismerkedtem meg Echart Tolléval, akinek nehéz pillanataimban kezdtem el hallgatni hangos könyveit. Elvarázsolt a mondandója, mert minden mondatával azonosulni tudtam. Tudtam, amiről beszél, bennem is ott vannak, csak már elfejtettem őket. Általa kezdtem megváltozni belülről is, meditálni, és megkeresni az igazi önmagam, a szellemet, amely örök, érezni a testemben áramló energiákat. Hiszen az univerzumban lényegében minden energia. Már csak az anyagi szinten képes gondolkodó fizikusok is kezdenek rájönni, hogy igazi anyag nem létezik, csak mi annak érzékeljük. Rengeteg spirituális élményt megtapasztaltam, voltak köztük előző életeimbe való utazások is…..ezek csodálatos élmények voltak. Az életem 180 fokos fordulatot vett, és elkezdtem felismerni magamban Echart tanításait, melyek közül a legfontosabbak:

-élj a mostban, hiszen az élet mindig MOST zajlik. A múlt és a jövő csak az elme alkotta illúzióink. Ne hagyd, hogy a fejedben szüntelenül zakatoló elméd átvegye az irányítást, és csak a múlton rágódjon, vagy a jövőn aggódjon. A múltat megváltoztatni úgysem tudod, egy lehetséges jövőbeli problémát pedig úgysem tudsz MOST megoldani. Tedd meg MOST, ami Tőled telhető, és a gyümölcs majd magától beérik.

-ne azonosulj a fejedben szüntelenül zakatoló gondolatokkal. Ezek csupán az egód termékei. Te nem vagy azonos az egóddal. Amikor gondolkodsz, és tudatára ébredsz annak, hogy gondolkodsz, az a felébredő, az a mögöttes szellem vagy igazából TE. És amikor ezt tudatosítod, hátraléphetsz egyet, és mint egy filmet figyelheted, hogyan jönnek-és mennek a gondolatok a fejedben, hogyan gyártja az egód magának folyamatosan a problémákat. Az egónak mindig kell valami probléma, amin rágódhat, különben megszűnne létezni, és ettől fél. A megvilágosodás, azaz az ego uralása még nagyon kevés embernek sikerült. De nem lehetetlen.

-ébredj rá, hogy az igazi értékeid nem anyagi dolgok. A legfontosabb dolgok az életben a szeretet és az ítélkezés mentesség. Ha tudatára ébredsz annak, hogy mind ugyanonnan jöttünk, és szellemi szinten nincs különbség köztünk, képes leszel szeretni bármely ember társadat, és nem ítélkezni felette, bármit is tett.(a tettet elítélheted, de az embert szeresd)
itt egy nagyon szép összevágás a Most hatalma című könyvéből, hallgassátok szeretettel:Forrás: https://www.youtube.com/watch?v=82WUEQFFjYA

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése