2014. november 30., vasárnap

Miért érdemes jóga elemeket tartalmazó mozgást végeznünk?

Miért érdemes jógáznunk, vagy jóga-elemeket is tartalmazó mozgást végeznünk?

A blogon(hamarosan honlapon) található tornavideókat úgy állítottam össze, hogy ha még sosem jógáztál, akkor is könnyen követhető legyen számodra a gyakorlatsor. A jógának rengeteg pozitív hatása van az egészségünkre, melyeket mindjárt részletezek is.

A gyakorlatokat úgy állítottam össze, hogy egyben alakformáló hatásuk is legyen, sok erősítő elemet is tartalmaznak, mert tudom, hogy a mai kor emberének fontos a megjelenése. Így feszes, fitt testre tehetsz szert, és közben a jóga jótékony hatásairól sem kell lemondanod. Hát nem nagyszerű? Ha eddig problémát jelentett, hogyan egyeztesd össze a testedzést a lazítással, és az egészséged hosszú távú megőrzésével, itt a megoldás! edzésterv és videók: http://alternativterapia-gist.blogspot.sk/2014/10/edzesterv-tornakhoz.html

Na de nézzük, a jóga gyakorlatok jótékony hatását:
-         - feszes, hajlékony, szép tartású testet eredményeznek
-          -a csavarások, fordítások, oldalra döntések, nyújtások belső szerveinkre is hatással vannak, elősegítik a működésüket, és bennük a véráramlást
-          -lazító hatásuk révén ki tudsz kapcsolódni, az egyik legjobb módja a stressz levezetésének
-          -javítják az egész testünk egészségét
-          -a gyakorlatok jó hatással vannak emésztésünkre, kiválasztásunkra, légzőrendszerünkre
-          elősegítik az életerő áramlását, így a gyakorlás révén szinte újjászületünk
-          -számos egészségügyi problémát lehet gyógyítani a megfelelő ászana kiválasztásával(a honlapon ezzel nem foglalkozok)
-         - jó hatással vannak a hormonrendszerünk működésére
-          -segíthetnek ráhangolódni a meditációra, a relaxációra, az önmagadba való elmélyülésre
-a napüdvözlet különböző variációit az összes videóba beletettem, mert szerintem ez a legfantasztikusabb gyakorlat, az egész testet átmozgatja, az összes ízületet, és harmonizálja az egész test működését. 

A jóga tudománya ennél természetesen jóval összetettebb, nem csak a testgyakorlásról szól, sőt ez csak egy kis elenyésző része, itt most csak a gyakorlással foglalkozunk. Sok honlap van az interneten, melyeken a többi elemével is megismerkedhetsz, ha felkeltette az érdeklődésedet.

A videókat, és hozzá az edzéstervet elkészítettem, neked, csak annyi a dolgod, hogy kiválasztod a számodra legmegfelelőbbet. Fitt, feszes test, és hosszú egészség. Jó gyakorlást kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése