Magamról

Saját fotó

Sziasztok! Annao vagyok, 27 éves, GIST-es beteg. A GIST egy ritka rosszindulatú daganat fajta, mely főleg a tápcsatornában alakul ki. Nálam a gyomor lett a célpont. Akkor jutottam arra az elhatározásra, hogy naplóba foglalom, mindazt ami történik velem, amikor lemondtam a hagyományos orvosi kezelésről, egyrészt mert hatástalannak bizonyult, másrészt lassan 80 évesnek éreztem a testem a sok mellékhatás miatt. Ráadásul az orvosok nem ígértek végleges gyógyulást, csak tüneti kezelést ezzel a módszerrel.
Úgy döntöttem, belevágok a Gerson terápiába. Egy ideig elhivatottan végeztem, majd váltottam a makrobiotikára, mostanában pedig a magam által kitapasztalt ösvényen járok. A CT eredmények azt igazolják, van értelme csinálni! Kialakítottam egy élhető életmódprogramot, tornavideókkal, étkezési tanácsokkal, receptekkel, meditációs hanganyagokkal, melyeket főleg az októberi és novemberi blogarchívumban találtok. Rövidesen pedig átláthatóbban egy tervezett honlapon. Ha beteg vagy, vagy csak érdekel a betegségem története, lapozz vissza a blog elejére. Zöld forma az új mottó: fitt test, lelki harmónia és hosszú egészség a természet erejével! 
LÉGYSZI CSATLAKOZZATOK HOZZÁM A FACEBOOKON A Zöld Forma NEVŰ KÖZÖSSÉGHEZ, A HONLAP KB. MÁSFÉL HÉT MÚLVA LESZ ÉLES, DE ADDIG OTT IS OSZTOK MEG CIKKEKET

2014. október 7., kedd

Te leástál már elég mélyre?

A múltkor (még a nyáron írtam egy kemoterápiával foglalkozó cikkhez segítő szándékkal, és még azóta is jönnek kommentek) egy fórumon a fejemhez vágta egy kedves ismeretlen, hogy lehetek olyan lüke, hogy azt írom, amikor valaki beteg, akkor a lélekkel is foglalkozni kell, hiszen az nem is létezik. Valahogy levezette, hogyan jutott erre, számomra nem volt valami érthető.
De mit gondol a hétköznapi ember a lélekről? Ekkor ezen elgondolkodtam. Mintha valami misztikus dolog lenne. Pedig semmi különös nincs benne, amit érzel, a vágyaid, az örömöd, a szomorúságod, amikor izgulsz, mind-mind a lelked. De külön lehet ezt választani a testtől? Szerintem aligha. Gondolj csak bele, a testi-lelki változások mindig egyszerre történnek. Például lámpalázad van egy vizsgától és összeszorul a gyomrod, elszégyelled magad és elpirul az arcod, megfájdul a fejed emiatt ingerlékenyebb leszel, valami annyira feldühít, hogy remegni kezd a tested, fáradt vagy, de kapsz egy jó hírt, és hirtelen annyi energiád lesz, hogy lefutod a maratont. Soroljam még?
Egyszerűen felfoghatatlan számomra, hogy a mai világban, amikor az interneten már számtalan olvasmány és video anyag áll rendelkezésünkre, még mindig azt gondolhatja egy ember, hogy ha a teste megbetegszik, az kizárólag testi probléma. Testi fájdalomra, betegségre pedig természetesen testi kezelés szolgál. Ez persze részben így van, de a rossz hír, hogy amíg nem nézel szembe a lelki démonjaiddal, ne számíts tartós gyógyulásra. Remélem lesznek egy páran, akik ezeken a sorokon már csak mosolyognak, mert meggyógyultak. Ha éppen még az úton jársz, valahol mélyen ásol magadban, akkor pedig kitartást kívánok!

Más dolog a szellem kérdése. Ez már tényleg spirituálisabb téma. Szerencsére abban a korban vagyunk, amikor tömegesen ébrednek fel az emberek, és teszik fel a kérdést, hogy kik ők valójában? Te feltetted már ezt a kérdést magadnak? Ki vagy Te? A teljes tudattalanságban élő emberek valószínűleg fizikai testükkel azonosítják magukat, egy kicsit magasabb szinten az érzésekkel, gondolatokkal, szerepekkel, melyeket betöltünk a társadalomban. Az eszedbe jutott már, hogy ki az, aki tudatára ébred ezeknek a gondolatoknak? Az vagy Te valójában! Továbbra is nagyon ajánlom Echart Tollét, és Kereszty András György előadásait.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése