Magamról

Saját fotó

Sziasztok! Annao vagyok, 27 éves, GIST-es beteg. A GIST egy ritka rosszindulatú daganat fajta, mely főleg a tápcsatornában alakul ki. Nálam a gyomor lett a célpont. Akkor jutottam arra az elhatározásra, hogy naplóba foglalom, mindazt ami történik velem, amikor lemondtam a hagyományos orvosi kezelésről, egyrészt mert hatástalannak bizonyult, másrészt lassan 80 évesnek éreztem a testem a sok mellékhatás miatt. Ráadásul az orvosok nem ígértek végleges gyógyulást, csak tüneti kezelést ezzel a módszerrel.
Úgy döntöttem, belevágok a Gerson terápiába. Egy ideig elhivatottan végeztem, majd váltottam a makrobiotikára, mostanában pedig a magam által kitapasztalt ösvényen járok. A CT eredmények azt igazolják, van értelme csinálni! Kialakítottam egy élhető életmódprogramot, tornavideókkal, étkezési tanácsokkal, receptekkel, meditációs hanganyagokkal, melyeket főleg az októberi és novemberi blogarchívumban találtok. Rövidesen pedig átláthatóbban egy tervezett honlapon. Ha beteg vagy, vagy csak érdekel a betegségem története, lapozz vissza a blog elejére. Zöld forma az új mottó: fitt test, lelki harmónia és hosszú egészség a természet erejével! 
LÉGYSZI CSATLAKOZZATOK HOZZÁM A FACEBOOKON A Zöld Forma NEVŰ KÖZÖSSÉGHEZ, A HONLAP KB. MÁSFÉL HÉT MÚLVA LESZ ÉLES, DE ADDIG OTT IS OSZTOK MEG CIKKEKET

2014. október 13., hétfő

Miért ne együnk húst?


Sosem szerettem úgy igazán a húst már gyerekkoromtól kezdve. Mégis fogyasztottam, mint mindenki más körülöttem. És főleg, amikor bejött divatba a fitnesz őrület, hogy a szénhidrát az ellenségünk, húst kell hússal ennünk, és némi zöldséggel, akkor még inkább igyekeztem sok húst és állati eredetű fehérjét fogyasztani. A gyógyulásom érdekében immár 1 éve nem fogyasztok húst, és azóta csakis megerősítést nyertem abban, hogy jól teszem, és a hosszú élet titkának feltétlenül sok köze van a vegetáriánus életmódhoz. Nézzük meg pontról pontra, milyen érveket tudok felsorakoztatni:
-         --- szinte az összes táplálkozáson alapuló gyógymód a hús fogyasztásának kizárásán alapszik. Ha csak ebbe belegondolunk, ez biztos nem véletlen.
-          ---az ember bélcsatornája viszonylag hosszú a húsevő állatokéhoz képest. A hús nehezen emészthető, amíg a bélcsatornán végighalad, emésztetlen részei toxikusan hatnak a szervezetre.
-          ---ahogy idősödsz, ráadásul egyre nehezebben emészted meg az állati eredetű fehérjéket és zsírokat.
-          ---a „hús”, amit megveszel a Tescoban, vagy bármely más áruházban, a kiscsirke vagy éppen malacka megszületésétől addig a pontig, míg leveszed a polcról, annyi beavatkozáson megy keresztül, hogy szerintem az nem is nevezhető húsnak.
-          ---a nagyüzemben nevelt állatokat folyamatosan gyógyszerezik, főként antibiotikumokkal, hogy ne terjedjenek köztük betegségek, mert zsúfolva vannak összezárva, és hormonokkal, hogy gyorsabban nőjenek. Te ezeket a gyógyszereket mind elfogyasztod a hússal együtt.
-          ---vizsgáljuk meg a fogazatunkat evolúciós szempontból. Harminckét fogból 20 zápfog, illetve előzápfog a gabonafélék, zöldségek és magvak őrlésére való, 8 metszőfog a zöldségek elharapásához és csak 4 szemfog az állati táplálék széttépéséhez. Tehát ideális esetben a 7 az 1-hez arányban tartalmaz növényi és állati eredetű táplálékot az étrendünk, az a kis mennyiség is legjobb, ha hal, vagy valamilyen tengeri herkentyű.
-          ---egyszer egy cikkben olvastam, hogy mennyivel kevesebb fölterületre van szükség, ha vegetáriánus étrenddel táplálják az embereket, mint, ha vegyes koszttal. Már nem emlékszem pontosan az arányokra, de azt hiszem harmincszor kevesebb volt ez a földterület. Tehát a Földünk megmentéséért is sokat tehetünk, ha lemondunk a húsról.
-          ---a legnagyobb és legerősebb állatok a Földön, pl. az elefánt, vegetáriánusok.
-          ---a gabona, hüvelyesek és olajos magvak párosítása tökéletes fehérjeforrások. Ha nem is tudsz ezekből bio-t fogyasztani, akkor is sokkal kevesebb méreganyagot juttatsz a szervezetedbe, mint ha húst is fogyasztanál. A növények vegyszerezése talán még mindig a kisebb rossz szemben az állatok gyógyszerezésével.
-          ---az emberek és főleg a hobbi sportolók sokkal több fehérjét fogyasztanak, mint amennyire szükségük van.(még fehérjeporoznak is a hús mellé, régen én is ittam) Egy éve majdnem kizárólag növényi fehérjét fogyasztok, és azt sem sokat, izomzatom mégis feszes, pedig nem súlyzózom, csak napi 20-30 perc jógát gyakorlok.
ráadásul ez a két kép még a Gerson kúra alatt készült szinte nulla fehérjefogyasztással, frissebb képeket akartam kivágni a készülő videókból, de nem sikerült megfelelő formátumban, de nemsokára úgyis meglátjátok :)-          ---szinte az összes hagyományos húsos ételt el lehet készíteni vega változatban is, sok esetben még fel sem tűnik a különbség, pl. egy jól fűszerezett lencse fasírtnál sokan el sem hiszik, hogy nincs benne hús, akik kóstolják.
-          ---az összes világtól elzárt, hagyományos értékeket képviselő és hosszú életet élő népcsoport kevés húst fogyaszt, a táplálkozásuk főként gabonaféléken, zöldségeken, gyümölcsökön alapszik.

-          ---nemrégiben olvastam egy cikket, melyben több kutatás fel volt sorolva, mely összes kutatás azt vizsgálta, milyen hatással van a daganatos betegekre a növényi és az állati eredetű étrend.  Az összes kutatás végeredménye az volt, hogy az állati eredetű fehérje drasztikus csökkentése megállította a daganat növekedését. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése