Magamról

Saját fotó

Sziasztok! Annao vagyok, 27 éves, GIST-es beteg. A GIST egy ritka rosszindulatú daganat fajta, mely főleg a tápcsatornában alakul ki. Nálam a gyomor lett a célpont. Akkor jutottam arra az elhatározásra, hogy naplóba foglalom, mindazt ami történik velem, amikor lemondtam a hagyományos orvosi kezelésről, egyrészt mert hatástalannak bizonyult, másrészt lassan 80 évesnek éreztem a testem a sok mellékhatás miatt. Ráadásul az orvosok nem ígértek végleges gyógyulást, csak tüneti kezelést ezzel a módszerrel.
Úgy döntöttem, belevágok a Gerson terápiába. Egy ideig elhivatottan végeztem, majd váltottam a makrobiotikára, mostanában pedig a magam által kitapasztalt ösvényen járok. A CT eredmények azt igazolják, van értelme csinálni! Kialakítottam egy élhető életmódprogramot, tornavideókkal, étkezési tanácsokkal, receptekkel, meditációs hanganyagokkal, melyeket főleg az októberi és novemberi blogarchívumban találtok. Rövidesen pedig átláthatóbban egy tervezett honlapon. Ha beteg vagy, vagy csak érdekel a betegségem története, lapozz vissza a blog elejére. Zöld forma az új mottó: fitt test, lelki harmónia és hosszú egészség a természet erejével! 
LÉGYSZI CSATLAKOZZATOK HOZZÁM A FACEBOOKON A Zöld Forma NEVŰ KÖZÖSSÉGHEZ, A HONLAP KB. MÁSFÉL HÉT MÚLVA LESZ ÉLES, DE ADDIG OTT IS OSZTOK MEG CIKKEKET

2014. február 3., hétfő

GERSON TERÁPIA-ÉTKEZÉS

E bejegyzés elején szeretném felhívni a figyelmet egy fontos dologra. A Gerson terápia nem léböjtkúra!!!
Kaptam már olyan megjegyzéseket, hogy nem fogok-e legyengülni, ha nem eszek, és hasonlók.

A terápia során 3 főétkezést kap a beteg.

-reggeli: nagy adag vízben főtt zabkása, bármilyen bio gyümölccsel, esetleg kis mézzel, juharsziruppal ízesítve.
-ebéd és vacsora azonos: nagy adag friss saláta, 3 dl Hippokratész leves(ennek receptje fenn van sok oldalon), héjában sült burgonya párolt zöldséggel, friss gyümölcs. A burgonyát és zöldségeket alacsony hőfokon, a zöldségeket minimális vízzel kell elkészíteni, hogy keveset veszítsenek tápanyagukból. Nem szabad alumínium edényt használni, illetve mikrózni az ételt.

Az étkezéseket el lehet osztani, ha valaki, mint pl. én nem bír ennyit megenni egyszerre. Én a gyümölcstálat és salátatálakat a délelőtt, ill. a délután folyamán eszem meg, ebédre marad a leves és a burgonya párolt zöldséggel.
Aki kevesebb levet iszik, pl. az elején, vagy nem rosszindulatú betegségben szenved, némi gabona, és hüvelyes is engedélyezett, hogy ne fogyjon a beteg. Az első 6 hétben tilos minden állati eredetű fehérje, aztán napi 100 g sovány bio joghurtot vagy túrót lehet enni. Ha elfogyasztott minden kötelező ételt, és még éhes a beteg, ehet 1-2 szelet só és élesztő mentes rozskenyeret.

Tehát tiltott a só(ezt az előző bejegyzésben részleteztem, miért) cukor, állati fehérje, minden adalékanyaggal ellátott, feldolgozott élelmiszer, alkohol, és még lehetne sorolni.....

Az étkezés lényege, hogy a szervezetnek minél kevesebb energiát kelljen fordítania az emésztésre, amellett, hogy a lehető legtöbb tápanyaghoz jusson. A burgonya az egyik legjobban emészthető étel, a friss levekben lévő tápanyagok pedig szinte azonnal felszívódnak. Joggal merül fel a kérdés, miért nem fogyasztunk inkább csak nyers ételt, mivel élő tápanyagok, enzimek csak ezekben vannak. A napi étkezés nagy része így is nyers(levek, salátatál, gyümölcstál), a burgonyára és párolt zöldségre azért van szükség, mert Gerson doktor megfigyelte, hogy jobban működik az emésztés, és a nyers táplálék feldolgozása, ha kibéleljük az emésztőrendszert ilyen "puha rostokkal".

Az ebédhez és vacsorához el kell fogyasztani 1-1 evőkanál lenmagolajat is, azért lenmagot, mert a máj számára ez a legkönnyebben emészthető, de amellett számos más kedvező élettani hatása is van.

Tilos az erős fűszerek használata, hagymát és fokhagymát viszont korlátlanul lehet enni, így hát a Gerson betegek eléggé szoktak bűzölögni :) ez van, a családnak el kell viselni :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése