2014. január 22., szerda

Gyógyreakció a nagykönyv szerint

Mióta elkezdtem a terápiát, volt pár gyógyreakció szerűségem. Aki nem tudná mi a gyógyreakció: amikor a testből tetemes mennyiségű méreganyag szabadul fel, ez különféle tüneteket okoz (fejfájás, szédülés, gyengeség, hasmenés, hangulatingadozás stb.). Ezzel egyidejűleg a szervezet támadást indít a daganat ellen, ami begyulladhat, fájhat, és a beteg be is lázasodik. A láz nagyon jó jel, ez jelzi egyértelműen az immunrendszer aktivizálódását.

Nos, mint említettem, többször volt ilyesmiben részem, de sosem tudtam egyértelműen azt mondani, hogy igen, ez tuti az volt. Ugyanis az én fejemben olyan kép élt a gyógyreakcióról, hogy olyan rosszullétet okoz, hogy felkelni sem bír tőle a beteg. Pont a napokban gondolkodtam rajta, hogy nekem vajon mikor lesz ilyen, hát most megkaptam.

Vasárnap kezdődött, de akkor még nem sejtettem, hogy mi fog rám várni. Vasárnap délelőtt elég agresszív voltam, főként a férjemmel, éreztem, hogy jó lesz beöntést csinálni, mert a fejem is kezdett fájni. A beöntés úgy nagyjából helyre is tett. Ezután kicsit sűrítettem a terápiát, mert délután kiruccantunk a férjemmel. Nem is volt ekkor semmi különösebb bajom. De estére már fájt eléggé a fejem, gázok folyamatosan jöttek belőlem(bocsi), és 10 percenként pisilni jártam. Annyira nem figyeltem ezekre a jelekre, csak aludni akartam, persze az állandó pisilés miatt nem nagyon ment. Azért a végén sikerült kb. 6 órát aludni.

 Még éjjel megkértem a férjemet, hogy reggel etesse meg a kicsit és rakja vissza a kiságyba, hogy tudjak kicsit tovább aludni, de mikor hallottam, hogy fent vannak, gondoltam kimegyek én is, úgyse tudok majd visszaaludni. Na erre olyan történt, amire nem számítottam, felültem az ágyon, de azzal a mozdulattal vissza is feküdtem, annyira szédültem. Gondoltam magamban, hogy ez meg mi? Még kétszer megpróbáltam, de ugyanaz történt. Nem akartam kiabálni, így telefonon megcsörgettem a férjem, hogy jöjjön be, mert nem tudok felkelni. Ő is meglepődött, mert ilyen még nem fordult elő. Találgattunk, mitől lehet, vajon kiszáradtam-e, mert sokat pisiltem? Hozott férjem vizet, megiszogattam, de nem lett jobb, csak megint pisilnem kellett. Mondtam neki, hogy ki kell mennem wc-re, mert hasmenésem is lesz. Hát nagy küzdelmek közepette valahogy sikerült kimennem, vagyis kivitt a férjem. Aztán eltelt már vagy 2 óra, és még mindig nem lett jobb, férjemnek rég dolgoznia kellett volna menni. Mondtam neki, hogy megpróbálok beöntést csinálni, hátha ez gyógyreakció, mert jobb ötletem nem akadt. Na így sem csináltam még beöntést, valahogy félig fekvő helyzetben, nem mertem teljesen lefeküdni, mert tudtam, akkor nem bírok majd felkelni. Valamivel jobban éreztem magam utána, de a szédülés még mindig nem múlt el. Olyan dél körül kezdett csillapodni, cserébe jött a fejfájás, és általános gyengeség. Estére már mindenem fájt, az ízületeim, a hasam, a fejem.

Kedd reggelre hőemelkedésem lett. Ez napközben fokozódott, és egyre erősödött a hasfájásom a belső műtéti hegek körül(mellesleg ott van jelenleg a gyomorfal megvastagodás). Estére rendesen belázasodtam, és egész éjjel lázas voltam. Ma reggelre lement a láz, de a hasam még mindig fáj.

Szüleim nagyon aggódnak, hogy ilyen rosszul vagyok. Persze, nekem sem egy gyaloggalopp, de végre az történt, ami a nagykönyv szerint meg van írva. Átestem egy jó kis méregtelenítésen, és a jelek alapján a faló sejtjeim megtámadták a daganatomat. Most már nem félek, mert van bizonyíték arra, hogy nem vagyok még elveszve, be tud indulni az immunrendszerem, be tudok lázasodni.

Nagyon sokan ilyenkor hagyják abba a terápiát, mert megijednek, hogy az állapotuk rosszabbodott. Így mielőtt belevág valaki, jól fel kell készülni, és számítani a gyógyreakcióra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése